Konfitura z malin i płatków róży

IMG_0680

Nie masz czasu, ale lubisz przyjemności? Idź na łąkę, zerwij garść kwiatów dzikiej róży lub róży japońskiej (zwanej też pomarszczoną) i malutkie pudełeczko malin. W domu wrzuć wszystko do rondelka, zasyp niewielką ilością trzcinowego cukru lub zalej 1-2 łyżkami lipowego miodu, dodaj odrobinę wody. Duś na wolnym ogniu, aż na malinach pojawi się pianka. Przełóż do wyparzonego słoiczka, który odwrócisz do góry dnem i zostawisz na zimę lub zjedz od razu na ciepło z jaglanką, albo dodaj do ulubionej herbaty. Robienie przetworów może być lekkie, łatwe i przyjemne 🙂

IMG_0682

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s