Pasta warzywna

IMG_3052

Najlepsza z domowym, świeżo upieczonym chlebem i ziołami. Na leniwe śniadania w weekendy i szybkie kolacje z przyjaciółmi. Jest prosta… Wystarczy pokroić w kostkę cztery pasternaki, cztery marchewki i dwa selery, ugotować je do miękkości i zblendować na puree. Pasta jest słodka, można ją dosolić do smaku, ale najlepiej doprawiać, gdy już posmarowaliśmy nią kanapkę. Do wyboru pikantne papryczki chilli, świeże zioła, curry, kurkuma, albo szczypta pieprzu.

A do tego duży talerz pomidorów!

IMG_3044

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s