Pan Rabarbar

IMG_0999

Czasami skromnie spuszczam oczy, gdy trafiam na wyrafinowane przepisy z prawdziwych wege blogów. No, cóż. Lista pięćdziesięciu składników i trzy dni przygotowań to raczej nie dla mnie. Tym razem nie będzie bezglutenowego placka z rabarbarem i mąką migdałową, rabarbarowego kompotu zagęszczanego karobem ani sufletu ryżowego z rabarbarową pianką… Będzie bardzo prosto, trzy składniki na krzyż, ale za to pysznie i zdrowo.

IMG_0998

Pokrój w kawałki kilka łodyg rabarbaru. Zalej gorącą wodą garść rodzynek i odsącz je. Ułóż rabarbar i rodzynki w naczyniu żaroodpornym (bez przykrycia). Dodaj 3-4 łyżeczki miodu. Opcjonalnie możesz też posypać wszystko cukrem trzcinowym. Zapiekaj w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut, aż rabarbar puści sok i zmięknie.

IMG_0997

Ten niewinny deser cieszy oko, bosko pachnie, cudownie rozpływa się w ustach. I wcale nie musisz go sobie odmawiać!

Reklamy

4 thoughts on “Pan Rabarbar

  1. „Czasami skromnie spuszczam oczy, gdy trafiam na wyrafinowane przepisy z prawdziwych wege blogów. No, cóż. Lista pięćdziesięciu składników i trzy dni przygotowań to raczej nie dla mnie. Tym razem nie będzie bezglutenowego placka z rabarbarem i mąką migdałową, rabarbarowego kompotu zagęszczanego karobem ani sufletu ryżowego z rabarbarową pianką… ” – genialne :))
    Ja czytuje te wegańskie blogi hobbystycznie… Jak się dużo naczytam to czuję się usatysfakcjonowana 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s