Zapiekanka warzywna

IMG_0918

I znów wegański samograj. Wrzucasz do naczynia żaroodpornego wszystkie warzywa, które akurat masz pod ręką 🙂

IMG_0910

U mnie akurat były to marchewka, ziemniaki, cukinia, żółta papryka, szparagi, czerwona cebula i czosnek. Całość polej oliwą, dopraw pieprzem, solą, świeżą pietruszką i na przykład listkami szałwii. Piecz w temperaturze 200 stopni przez około 50 minut. W tym czasie zrelaksuj się, poczytaj książkę, weź kąpiel albo idź na spacer 😉

IMG_0911

Czy to w ogóle jest przepis? Chciałabym, żeby był raczej inspiracją do kuchennych szaleństw z piekarnikiem w roli głównej. I niech ta zabawa zakończy się pyszną kolacją!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s